22 juni, 2016
Tod Man Pla – thaise viskoekjes
Posted in : Recepten on by : Nong
TOD MAN PLA - gekruide thaise viskoekjes - Snack
Categorie
Recepten
Tod man Pla is een hartige snack waarin duidelijk de smaken uit de thaise keuken in zijn te proeven.
Portie
2 persons
Ingrediënten
- kabeljauw filet 300gr
- rode curry pasta 1 a 2 eetlepels
- citroenblad 1 handje
- kousenband 100gr
- ei 1st
- vissaus ½ -1 eetlepel
- suiker 1 theelepel
- olie
Instructies
- Snij de visfilet in kleine blokjes en maak helemaal fijn in een keukenmachine of mixer
- Snij de kousenband en citroenblad in hele kleine stukjes
- Meng de vis in een grote kom met een ei, de rode curry, vissaus, suiker en de fijngesneden kousenband en citroenblad.
- Kneed dit samen tot een goed gemixte dikke pap
- Verhit een ruime hoeveelheid olie in een pan
- Vul een kommetje met olie voor het maken van de vismengsel
- De onderste stappen doe je elke keer per viskoekje!
- Dip je handen in de oliebak (nu plakt de mengsel niet aan je handen) en neem een stukje van de mengsel en rol die tot een bolletje en druk vervolgens plat.
- Bak nu je koekje in de olie, het koekje komt vanzelf bovendrijven, keer dan enkele malen tot deze goudbruin is.
- Herhaal dit tot je mengsel op is.
- Eet smakelijk, ook lekker met chilisaus
© 2024 Auteursrecht Thaise kookschool