Home / Recepten / Khaeng Kieuw Wan Kai – groene curry met kip
4 oktober, 2015

Khaeng Kieuw Wan Kai – groene curry met kip

Posted in : Recepten on by : Nong

Khaeng Kieuw Wan Kai - Groene Curry met Kip

Prep Time: 15 minutes

Cook Time: 30 minutes

Total Time: 45 minutes

2 pers

Khaeng Kieuw Wan Kai - Groene Curry met Kip

Khaeng kieuw wan kai of te wel groene curry met kip is in Thailand een veel gegeten milde curry gegeten met witte rijst.

Ingredients

  • groene curry pasta 1 eetlepel
  • kipfilet 200 gr
  • kokosmelk 400ml
  • vissaus 1 eetlepel
  • suiker 1 theelepel
  • aubergine 1 stuk
  • sperziebonen 150 gr
  • rode peper 1 stuk
  • citroenblad 2stuk
  • basilicum 4 blaadjes

Instructions

  • was de groenten en snij in kleine stukjes
  • maak de kipfilet schoon en snij in kleine stukjes
  • verwarm een beetje olie in de pan op laag vuur en voeg de curry toe, bak deze even,
  • Voeg vervolgens de kokosmelk toe en breng aan de kook.
  • Voeg dan de kipfilet toe als deze bijna gaar is
  • voeg dan alle groenten toe samen met de citroenblaadjes, suiker en vissaus.
  • Voeg als laatste de rode per en basilicum naar smaak toe.
  • serveer met witte rijst
  • Sawadee kha
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
http://thaisekookschool.nl/wordpress/2015/10/04/groene-curry/

Like ons aub

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *