22 juni, 2016
Som Tam – Pittige papaja salade

Som Tam – Pittige papaja salade
Categorie
Recepten
Som Tam is één van de populairste gerechten in Thailand. In het straatbeeld is een Som Tam verkoper nooit ver weg. Een lekkere pittige salade goed te combineren met garnalen of krab.

Ingrediënten
- groene papaja 1 stuk (boomrijp)
- tomaat 1 stuk
- kousenband handje
- wortel 1 stuk
- pinda's klein handje
- vissaus 1-2 eetlepel
- suiker 1½ eetlepel
- citroensap 3 eetlepel
- rode peper 2 of 3
- garnalen (gedroogd) 1 eetlepel
Instructies
- Schil de papaja en rasp vervolgens deze om dunne slierten. Doe hetzelfde voor de wortel
- Snij de tomaat in kleine partjes
- Stamp de knoflook en peper in de vijzel tot een fijne moes
- Breek de kousenband in stukken en stamp mee
- Voeg de vissaus, suiker en citroen toe en roer met de vijzel lekker door elkaar
- voeg de garnalen, wortel, papaya en tomaat toe en stamp een beetje mee
- Opdienen op een groot bord en bestrooi wat met de pindas
- Lekker met komkommer om de brand te blussen
© 2025 Auteursrecht Thaise kookschool