4 oktober, 2015
Thung Tong – gefrituurde filodeeg gevuld met gehakt

Thung Tong
Categorie
Recepten
Thung tong is een snack die als voor- of bijgerecht geserveerd wordt. Het is een lekkernij met gekruide gehakt ecxtra lekker met chilisaus.
Personen
8
Voorbereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
15 minuten

Ingrediƫnten
- gehakt 100gr
- wortel 50gr
- doperwten 50gr
- zwarte peper 1 theelepel
- soya saus 2 eetlepel
- suiker 1 theelepel
- 1 teentje knoflook
- zout 1/2 theelepel
- 2 eetlepel olie
- 1 lenteui
- filodeeg
Instructies
- Snij de wortel in kleine blokjes.
- Verwarm olie in de pan, en bak de knoflook.
- Voeg de gehakt, wortel, doperwten toe.
- Voeg vervolgens Soyasaus, suiker, peper en zout naar smaak.
- Blancheer de lenteui in kokend water voor 1 minuut. Trek van de lenteui vervolgens lange repen in de lengte. Hiermee binden we de Thung Tong mee dicht.
- Vul de filodeeg (in vierkantje van 10x10 cm) met een eetlepel gehaktvulsel en vouw samen en bindt vast met een lenteui draadje.
- Frituur deze op 150 graden tot de deeg goudbruin is.
- Sawadee Khrap
© 2025 Auteursrecht Thaise kookschool