Home / Recepten / Khanom Tom – zoete kokos balletjes
25 september, 2015

Khanom Tom – zoete kokos balletjes

Posted in : Recepten on by : Nong

Khanom Tom

Khanom Tom

Khanom tom is een zoete lekkernij welke in vele kleuren vaak als toetje worden gegeten of gewoon als tussendoortje

Ingredients

  • kleefrijst meel100-200gr
  • kokosmelk 3 a 4 eetlepels
  • water 50 ml
  • kleurstof1 a 2 druppels
  • geraspte kokos 150 gram
  • palmsuiker 150 gram
  • water 50 mll
  • geraspte kokos 5 eetlepels
  • zout ½ theelepel

Instructions

  • 1. Neem een wok en verhit palmsuiker, geraspte
  • kokos en 50 ml water onder goed roeren op een
  • laag vuurtje tot deze een stroperig geheel
  • vormt.En laat vervolgens afkoelen.
  • 2. Als de massa is afgekoeld kan je er bolletjes van
  • draaien, ondertussen kan je dus verder
  • 3. Zet een pan met water op het vuur en,
  • 4. Mix in een kom de kokosmelk, water en
  • kleefrijstmeel en voeg enkele druppels kleurstof
  • toe welke e mooi vindt. En kneed goed door tot
  • de deeg goed soepel en zacht is. De deeg mag
  • niet te droog of nat worden. Draai hier ook
  • bolletjes van.
  • 5. De pan met heet water mag op laag vuur, deze
  • mag niet koken
  • 6. Druk de deeg bolletjes plat tot een klein
  • pannekoekje en vul met de zoete kokosmix en
  • vouw weer dicht. Rol hem weer tot een mooi
  • bolletje
  • 7. De bolletjes vervolgens in het hete water doen,
  • als ze boven komen drijven nog 3 minuten en
  • dan zijn ze gaar
  • 8. Laat de bolletjes even uitlekken en rol ze op een
  • bord door een mengsel van geraspte kokos en
  • zout tot ze geheel bedekt zijn
  • 9. Eet smakelijk
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
http://thaisekookschool.nl/wordpress/2015/09/25/khanom-tom/

Like ons aub

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *