Home / Recepten / Thung Tong – gefrituurde filodeeg gevuld met gehakt
4 oktober, 2015

Thung Tong – gefrituurde filodeeg gevuld met gehakt

Posted in : Recepten on by : Nong

Thung Tong

Prep Time: 30 minutes

Cook Time: 15 minutes

Total Time: 45 minutes

8 stuks

Thung Tong

Thung tong is een snack die als voor- of bijgerecht geserveerd wordt. Het is een lekkernij met gekruide gehakt ecxtra lekker met chilisaus.

Ingredients

  • gehakt 100gr
  • wortel 50gr
  • doperwten 50gr
  • zwarte peper 1 theelepel
  • soya saus 2 eetlepel
  • suiker 1 theelepel
  • 1 teentje knoflook
  • zout 1/2 theelepel
  • 2 eetlepel olie
  • 1 lenteui
  • filodeeg

Instructions

  • Snij de wortel in kleine blokjes.
  • Verwarm olie in de pan, en bak de knoflook.
  • Voeg de gehakt, wortel, doperwten toe.
  • Voeg vervolgens Soyasaus, suiker, peper en zout naar smaak.
  • Blancheer de lenteui in kokend water voor 1 minuut. Trek van de lenteui vervolgens lange repen in de lengte. Hiermee binden we de Thung Tong mee dicht.
  • Vul de filodeeg (in vierkantje van 10x10 cm) met een eetlepel gehaktvulsel en vouw samen en bindt vast met een lenteui draadje.
  • Frituur deze op 150 graden tot de deeg goudbruin is.
  • Sawadee Khrap
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
http://thaisekookschool.nl/wordpress/2015/10/04/thung-tong/

Like ons aub

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *