4 oktober, 2015
Khaeng Kieuw Wan Kai – groene curry met kip

Khaeng Kieuw Wan Kai - Groene Curry met Kip
Categorie
Recepten
Khaeng kieuw wan kai of te wel groene curry met kip is in Thailand een veel gegeten milde curry gegeten met witte rijst.
Personen
2
Voorbereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten

Ingrediƫnten
- groene curry pasta 1 eetlepel
- kipfilet 200 gr
- kokosmelk 400ml
- vissaus 1 eetlepel
- suiker 1 theelepel
- aubergine 1 stuk
- sperziebonen 150 gr
- rode peper 1 stuk
- citroenblad 2stuk
- basilicum 4 blaadjes
Instructies
- was de groenten en snij in kleine stukjes
- maak de kipfilet schoon en snij in kleine stukjes
- verwarm een beetje olie in de pan op laag vuur en voeg de curry toe, bak deze even,
- Voeg vervolgens de kokosmelk toe en breng aan de kook.
- Voeg dan de kipfilet toe als deze bijna gaar is
- voeg dan alle groenten toe samen met de citroenblaadjes, suiker en vissaus.
- Voeg als laatste de rode per en basilicum naar smaak toe.
- serveer met witte rijst
- Sawadee kha
© 2025 Auteursrecht Thaise kookschool