25 september, 2015
Khanom Tom – zoete kokos balletjes
Posted in : Recepten on by : Nong
Khanom Tom
Categorie
Recepten
Khanom tom is een zoete lekkernij welke in vele kleuren vaak als toetje worden gegeten of gewoon als tussendoortje
Ingrediënten
- kleefrijst meel100-200gr
- kokosmelk 3 a 4 eetlepels
- water 50 ml
- kleurstof1 a 2 druppels
- geraspte kokos 150 gram
- palmsuiker 150 gram
- water 50 mll
- geraspte kokos 5 eetlepels
- zout ½ theelepel
Instructies
- 1. Neem een wok en verhit palmsuiker, geraspte
- kokos en 50 ml water onder goed roeren op een
- laag vuurtje tot deze een stroperig geheel
- vormt.En laat vervolgens afkoelen.
- 2. Als de massa is afgekoeld kan je er bolletjes van
- draaien, ondertussen kan je dus verder
- 3. Zet een pan met water op het vuur en,
- 4. Mix in een kom de kokosmelk, water en
- kleefrijstmeel en voeg enkele druppels kleurstof
- toe welke e mooi vindt. En kneed goed door tot
- de deeg goed soepel en zacht is. De deeg mag
- niet te droog of nat worden. Draai hier ook
- bolletjes van.
- 5. De pan met heet water mag op laag vuur, deze
- mag niet koken
- 6. Druk de deeg bolletjes plat tot een klein
- pannekoekje en vul met de zoete kokosmix en
- vouw weer dicht. Rol hem weer tot een mooi
- bolletje
- 7. De bolletjes vervolgens in het hete water doen,
- als ze boven komen drijven nog 3 minuten en
- dan zijn ze gaar
- 8. Laat de bolletjes even uitlekken en rol ze op een
- bord door een mengsel van geraspte kokos en
- zout tot ze geheel bedekt zijn
- 9. Eet smakelijk
© 2024 Auteursrecht Thaise kookschool