Home / Recepten / Kai Pad Mamuang – Kip met cashewnoten
25 september, 2015

Kai Pad Mamuang – Kip met cashewnoten

Posted in : Recepten on by : Nong

Kai Pad Mamuang

Kai Pad Mamuang

Kai Pad Mamuang is een hoofdgerecht dat in heel Thailand meestal in combinatie met witte rijst wordt gegeten.

Ingredients

  • kipfilet 100-200gr
  • lente ui 1 stuk
  • ui 1 stuk
  • paprika1 stuk
  • cashewnoten 2 el
  • oestersaus 2 el
  • suiker 1 el
  • tomaten ketchup 2 el
  • zwarte peper 1/2 theelepel
  • knoflook 1 teen
  • bloem 2 eetlepel
  • olie

Instructions

  • Was de groenten onder de koude kraan en laat
  • uitlekken
  • 2. Snij de lente ui, ui, paprika in kleine stukjes of
  • reepjes
  • 3. Snij vervolgens de kipfilet in kleine stukjes, verhit
  • een ruime laag olie in de pan tot deze heet is.
  • Haal vervolgens de kip door de bloem en bak deze
  • in de olie tot er een mooi goudbruine kleur op is.
  • En laat rusten op een bord met keukenpapier
  • 4. Als je klaar bent met de kip bak dan de
  • cashewnoten ook in de olie.
  • 5. Neem een andere pan, verhit de pan met een
  • scheutje olie en fruit als deze heet is de geperste
  • of gestampte knoflook en uien. Voeg daarna de
  • lenteui en paprika toe.
  • 6. Voeg als laatste de oestersaus, tomatenketchup,
  • suiker en zwarte peper toe.
  • 7. Laat 5 min in de pan op laag vuur en voeg naar
  • smaak zout en peper toe.
  • 8. Vuur kan uit, voeg de kip en cashew toe en roer
  • het geheel goed door.
  • 9. Eet smakelijk
Recipe Management Powered by Zip Recipes Plugin
http://thaisekookschool.nl/wordpress/2015/09/25/kai-pad-mamuang/

Like ons aub

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *