25 september, 2015
Kai Pad Mamuang – Kip met cashewnoten
Posted in : Recepten on by : Nong
Kai Pad Mamuang
Categorie
Recepten
Kai Pad Mamuang is een hoofdgerecht dat in heel Thailand meestal in combinatie met witte rijst wordt gegeten.
Ingrediƫnten
- kipfilet 100-200gr
- lente ui 1 stuk
- ui 1 stuk
- paprika1 stuk
- cashewnoten 2 el
- oestersaus 2 el
- suiker 1 el
- tomaten ketchup 2 el
- zwarte peper 1/2 theelepel
- knoflook 1 teen
- bloem 2 eetlepel
- olie
Instructies
- Was de groenten onder de koude kraan en laat
- uitlekken
- 2. Snij de lente ui, ui, paprika in kleine stukjes of
- reepjes
- 3. Snij vervolgens de kipfilet in kleine stukjes, verhit
- een ruime laag olie in de pan tot deze heet is.
- Haal vervolgens de kip door de bloem en bak deze
- in de olie tot er een mooi goudbruine kleur op is.
- En laat rusten op een bord met keukenpapier
- 4. Als je klaar bent met de kip bak dan de
- cashewnoten ook in de olie.
- 5. Neem een andere pan, verhit de pan met een
- scheutje olie en fruit als deze heet is de geperste
- of gestampte knoflook en uien. Voeg daarna de
- lenteui en paprika toe.
- 6. Voeg als laatste de oestersaus, tomatenketchup,
- suiker en zwarte peper toe.
- 7. Laat 5 min in de pan op laag vuur en voeg naar
- smaak zout en peper toe.
- 8. Vuur kan uit, voeg de kip en cashew toe en roer
- het geheel goed door.
- 9. Eet smakelijk
© 2025 Auteursrecht Thaise kookschool